فهرست مطالب

نشریه پژوهش های زبانی
سال دوازدهم شماره 2 (پاییز و زمستان 1400)

  • تاریخ انتشار: 1401/03/01
  • تعداد عناوین: 6
|
  • مهدیه اسحاقی*، غلامحسین کریمی دوستان صفحات 1-28
    فعل های سبک دست ه ای از فعل های زبان فارسی هستند که در روند تحولات زبانی بخشی از بار معنایی خود را از دست داده اند، از این رو در بیان مفاهیم فعلی با پیش فعل، که عنصری زبانی از مقوله اسم، صفت یا عبارت حرف اضافه است، همنشین شده و ساخت های فعل سبک را ایجاد می کنند. ساخت هایی که مطالعه نحوی و معنایی آنها به یکی از چالش برانگیزترین مسایل مورد بررسی زبان شناسی امروز تبدیل شده است و زبان های مختلف از جنبه های مختلف و در قالب رویکردهای متفاوت به آنها پرداخته اند. ساخت های فعل سبک از زایاترین ساخت های زبانی در فارسی به شمار می روند. اما این زایایی در همه این فعل ها به یک اندازه نیست. تفاوت در میزان زایایی فعل های سبک و علت آن ازجمله پرسش های مهم در مورد این ساخت های زبانی است که تاکنون از توجه محققان دور مانده است. پژوهش حاضر می کوشد تا با رویکردی پیکره بنیاد ابتدا میزان زایایی 21 فعل سبک زبان فارسی را مورد سنجش قرار دهد و سپس در چارچوب انگاره صرف توزیعی (هله و مرنتز: 1993 و مرنتز: 2013) که از نظریه های بر پایه اصول نو ساختگرایی است، به تبیین علت تفاوت در میزان زایایی این فعل ها بپردازد. نتایج بیانگر این است که زایایی فعل های سبک به میزان سبک شدگی معنایی، امکانات درج و بازداری های درج هریک از آنها بستگی دارد. میزان سبک شدگی هر یک از فعل ها از طریق مقایسه صورت های سبک و واژگانی هر یک از فعل ها در داده های مستخرج از پیکره مورد ارزیابی قرار دادیم. سپس بر اساس تحلیل نمود ثانویه (هارلی و نویر:2000)، امکانات معنایی و ساختاری درج یعنی بافت های معنایی و ساختاری مجاز برای درج هر یک از فعل ها را محاسبه کردیم و در پایان بازداری های معنایی و ساختاری درج هر یک از فعل ها یعنی بافت های معنایی و ساختاری که فعل مجوز درج در آنها را نخواهد داشت مورد محاسبه قرار دادیم. بر این اساس هرچه فعل به لحاظ معنایی سبک تر شده باشد، امکانات درج بیشتر و بازداری های کمتری داشته باشد، زایاتر است.
    کلیدواژگان: فعل سبک، زایایی، صرف توزیعی، سبک شدگی معنایی، امکانات درج، بازداری های درج
  • هما اسدی*، بتول علی نژاد صفحات 29-49
    مشخصه های ریتم گفتار بر اساس دیرش مناطق همخوانی، واک ه ای و نیز هجا می توانند گویشوران یک زبان خاص را از هم تمیز دهند. با وجود این، ریتم یک سیگنال آوایی تنها بر مبنای روابط دیرشی میان مناطق آوایی آن استوار نیست بلکه به تفاوت های مربوط به الگوی شدت در آن ها نیز بستگی دارد. پارامتر آکوستیکی شدت تا حد زیادی تحت تاثیر الگوهای حرکتی اندام های گفتار مانند حرکت لب ها و باز و بسته کردن دهان است. بنابراین انتظار می رود تفاوت های فردی در حرکت های اندام های گویایی و نیز تفاوت های آناتومیک مربوط به ساختار دستگاه آوایی افراد منجر به تغییر توزیع انرژی در سطح سیگنال و در نتیجه تغییر مقادیر شدت در سیگنال های آوایی افراد شود. در پژوهش حاضر قصد داریم با استفاده از ابزارهای آواشناسی آزمایشگاهی و با رویکرد تشخیص هویت گوینده پارامترهای اکوستیکی ریتم گفتار را بر مبنای مشخصه های شدت- بنیاد در زبان فارسی بررسی کنیم. هدف این پژوهش بررسی توانایی پارامترهای شدت-بنیاد در سطح هجا جهت تشخیص هویت گویندگان فارسی زبان است. دو دسته از پارامترهای  شدت-بنیاد یکی بر مبنای میانگین شدت هجا (stdevM, varcoM, rPVIm, rPVIm) و دیگری بر مبنای شدت قله هجا (stdevP, varcoP, rPVIp, nPVIp) برای بررسی و تحلیل داده ها انتخاب شد. صدای دوازده گویشور مرد فارسی زبان در محیط آزمایشگاهی و در دو نوبت مجزا به فاصله یک تا دو هفته ضبط شد. نمونه های آوایی با استفاده از برنامه Praat ویرایش 34، 2، 5 مورد تجزیه وتحلیل آکوستیکی قرار گرفت و تحلیل آماری داده ها و مقادیر به دست آمده از بررسی آکوستیکی نمونه های آوایی با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 0/21 و نرم افزار R ویرایش 3. 3. 3 صورت گرفت. نتایج نشان داد پارامترهای آکوستیکی ریتم گفتار بر مبنای نوسانات شدت نقش بسزایی در تشخیص هویت گویندگان فارسی زبان دارند. افزون بر آن، مشخصه های زبان-ویژه تاثیری در توانایی این پارامترها در تشخیص هویت گوینده ندارند. همچنین نتایج حاکی از آن بود که پارامترهای مبتنی بر شدت قله هجا ویژگی های فرد ویژه بیشتری را انعکاس می دهند.
    کلیدواژگان: آواشناسی آزمایشگاهی، ریتم گفتار، پارامترهای شدت-بنیاد، تشخیص
  • قادر الله ویسی آذر، وحید غلامی*، امید ورزنده صفحات 51-76

    مطالعات تاریخی زبان شناختی بر روی واژه به پیدایش مفهوم واژه بست انجامید . واژه بست ها به عنوان عناصر زبانی در ساختار دستوری جملات از یک سو به طور مستقل ایفای نقش می کنند و از سویی دیگر از لحاظ واجی ناقص بوده و به منظور رفع نقص آوایی به عناصر دیگری متصل می شوند و به صورت پیش بست، میان بست، اندربست و پی بست در کنار میزبان خود ظاهر می گردند. عناصر مذکور در مطالعات زبان شناختی از اهمیت تاریخی برخوردارند و نقطه تلاقی ساخت واژه، نحو و واج شناسی هستند. کردی مکری مجهز به نظام واژه بست غنی است که در آن واژه بست ها از قدرت حرکت بالایی برخوردارند و به مقوله هایی مختلف از جمله حروف اضافه متصل می شوند. در کردی مکری دو دسته حروف اضافه وجود دارند که به صورت پیش اضافه و پیرااضافه با متمم خود همراه می شوند. پیش اضافه ها به نوبه خود نوعند: حروف اضافه ساده و صورت های مطلق. حروف اضافه دسته اول قبل از اسم، گروه اسمی و ضمیر مستقل تحت حاکمیت خود قرار می گیرند درحالی که صورت های مطلق که هم از نظر تعداد و هم از نظر تعداد هجا از دسته اول کمترند از این قابلیت برخوردار نیستند و نمی توانند قبل از اسم، گروه اسمی و ضمیر مستقل واقع شوند و تنها میزبان واژه بست واقع می شوند. در مکری علاوه بر حروف اضافه ساده و صورت های مطلق، حروف اضافه مرکب و پیرا اضافه ها نیز وجود دارند. پیرا اضافه ها در مکری دو دسته اند: ساده و پیچیده. پیرااضافه های ساده متمم اسمی می پذیرند، ولی همراه نوع پیچیده آنها هم صورت های کامل و هم واژه بست ها می توانند نقش متمم را ایفا کنند. از اینرو مقاله پیشرو در تلاش است تا پس از شناسایی واژه بست های ضمیری کردی مکری، نحوه تعامل شان با انواع حروف اضافه مکری و چگونگی توزیع و جایگیری آنها را براساس محدودیت های ترادف در چارچوب نظریهبهینگی تحلیل نماید. تحلیل داده ها نشان می دهند که محدودیت های”حفظ یکپارچگی حوزه“و”عدم اجازه وقوع واژه بست در ابتدای گروه“در سلسله مراتب محدودیت ها بالاتر از محدودیت”حضور واژه بست در چپ ترین لبه حوزه“قرار می گیرند و این چینش منجر به جایگیری واژه بست در جایگاه دوم می گردد. پژوهش حاضر به روش توصیفی- تحلیلی و ابزار کتابخانه ای انجام گرفته و به منظور گردآوری داده ها از شم زبانی نگارنده اصلی (به عنوان گویشور کردی مرکزی (گویش مکری، اشنویه) و نیز گویشوران اصیل این زبان به همراه فیش برداری از کتب، مجلات و نوشتارهای سایت ها و ضبط حدود بیست ساعت صدای گویش وران گویش مورد نظر استفاده شده است.

    کلیدواژگان: کردی مکری، واژه بست های ضمیری، حروف اضافه، محدودیت ها، نظریه بهینگی
  • صفا صادقی اشرافی*، علی درزی صفحات 77-100
    سور شناور از موضوعات بحث برانگیزی است که زبان شناسان بسیاری آن را مورد مطالعه قرار داده اند. موضوع مقاله حاضر سورشناور «همه» و بررسی جایگاه ادغام آن در اشتقاق جملات فارسی است. در این مقاله از میان رویکردهای مهم در تحلیل توزیع سورهای شناور، رویکرد رهاسازی را برگزیده و نظر باشکوویچ (2004) را که یکی از حامیان این رویکرد است درمورد سور شناور و جایگاه نقش معنایی (جایگاه تتا) بررسی نمودیم. وی با عقیده بر این که سور شناور افزوده ای به گروه حرف تعریف است و با تبعیت از ممنوعیت اضافه شدن افزوده به گروه حرف تعریف در جایگاه تتا، افزوده شدن سور شناور به گروه حرف تعریف در جایگاه تتا را ممنوع می داند. در این مقاله با استفاده از داده های زبان فارسی ممنوعیت افزوده شدن سور شناور به گروه حرف تعریف را مورد بررسی قرار داده و به این نتیجه رسیدیم که در فارسی نیز سور عمومی شناور در جایگاهی بالاتر از جایگاه تتا به گروه حرف تعریف افزوده می شود. در تایید ادعای خود از دو شاهد استفاده کردیم: یکی از این شواهد الگوی نوایی جملات فارسی یا به عبارت دقیق تر تکیه اصلی جمله در حالت بی نشان و خارج از بافت است، و دیگری تداخل گستره «همه» و نفی نسبت به یکدیگر هنگامی که عنصر نفی فاقد تکیه کانونی است. در بحث مربوط به اثر تداخل گستره، ابتدا با ارایه شواهدی از جمله وسعت گستره قیدهای حالت و گوینده محور از یک طرف نسبت به یکدیگر و از طرف دیگر نسبت به گستره نفی سطح جمله، و نیز امکان حضور نفی جمله در گروه های مصدری، جایگاه فرافکن نفی را بر فراز گروه فعلی کوچک تعیین کردیم. سپس در جملات منفی بدون ابهام حاوی سور شناور، با توجه به جایگاه فرافکن نفی، و نیز بزرگ تر بودن گستره سور شناور «همه» نسبت به نفی در این جملات، و در نتیجه سازه فرمانی عنصر نفی توسط سور شناور«همه»، نشان دادیم سور شناور «همه» همواره بالاتر از گروه فعلی کوچک که شامل جایگاه تتا است، قرار می گیرد و به این ترتیب از فرضیه ناظر بر ممنوعیت افزوده شدن سور در جایگاه تتا حمایت نمودیم.
    کلیدواژگان: سور شناور «_ همه»، جایگاه موضوع، فرافکن نفی، گستره سور، تداخل گستره سور شناور و نفی
  • ویدا صدرالممالکی* صفحات 101-122

    در زبان فارسی در چارچوب صرف توزیعی مطالعاتی در حوزه ساختواژه با تمرکز بر سطح رابط نحو صرف صورت گرفته است، اما جایگاه پیشینه پژوهشی در سطح رابط نحو معنا نسبتا خالی است. هدف این مقاله تبیین پدیده ارتقای مالک و ارتقای پیکر در زبان فارسی است که مستلزم مرور تمایز میان نقش مالک در ساخت های دومفعولی و نقش پیکر در ساخت های دومتعدی بر مبنای رویکرد تعبیری وود و مرنتز (2017) در چارچوب صرف توزیعی است. مراد از اولی ساخت های تناوب مفعولی است که به لحاظ معنایی به انتقال مالکیت و مراد از دومی ساخت های تناوب مکانی است که به لحاظ معنایی به جابه جایی و تغیر مکان دلالت می کنند. تمایز این دو ساخت در نوع متمم گروه فعلی است که در اولی یک گروه معرف مرکب (D*P) و در دومی یک گروه حرف اضافه ای مرکب (p*P) است. گروه معرف در جایگاه شاخص هسته i* در حوزه D*P نقش مالک و گروه معرف در جایگاه شاخص هسته i* در حوزه p*P نقش پیکر را دریافت می دارند. تبیین پدیده ارتقای مالک بر دو پیش زمینه استوار است: (الف) بیان مالکیت در گزاره که با فعل «داشتن» بیان می شود و (ب) معناشناسی افعال تغییر حالت که مستلزم یک هسته فعلی کوچک به همراه حالت نتیجه در یک گروه معرف متمم است؛ در حالی که پدیده ارتقای پیکر مستلزم پرداختن به (الف) ساخت های دومتعدی واجد افعال انعکاسی طبیعی و (ب) ساخت های آغازی متناظر است. مراد از اولی ساخت هایی است که در آن ها می توان هم یک ضمیرانعکاسی و هم یک گروه معرف ارجاعی را به عنوان مفعول مستقیم به کار برد و با این فرض همراه است که تنها در ساخت های واجد ضمایر انعکاسی (نه گروه معرف ارجاعی) رخداد ارتقای پیکر امکان پذیر است. در ساخت های آغازی متناظر، i* پایینی که نقش پیکر را معرفی می کند درون p*P اشباع شده است. درحالی که ترکیب معنایی جریان دارد i* بالایی نقش کنش گر را معرفی می کند که درون v*P اشباع نشده است. از این رو نقش پایینی با ارتقا به جایگاه بالایی هر دو نقش را اشباع می کند. این پدیده که از آن تحت عنوان ارتقای پیکر یاد می شود نشان می دهد که تنها ساخت های واجد ضمایر انعکاسی (نه ساخت های واجد گروه معرف ارجاعی) می توانند در ساخت های آغازی از عهده آزمون کنش گری برآیند.

    کلیدواژگان: افعال تغییر حالت، افعال انعکاسی طبیعی، ارتقای پیکر، ارتقای مالک، مالکیت در گزاره، معناشناسی تعبیری
  • شاهین شیرزادی، محمد عموزاده*، سید علی کلانتری، والی رضایی صفحات 123-146

    نقش نمای گفتمانی مقوله ای نقشی-کاربردی است که در شرایط صدق عبارت حامل خود تاثیری نداشته و معنایی رویه ای و فرایندی دارد نه توصیفی و گزاره ای. این مقوله زبانی در سال های اخیر توجهی فزاینده را به خود جلب کرده و در چارچوب های نظری متنوعی بررسی شده اند. یکی از رویکردهای مهم به این نقش نماها، الگوی ارتباطی گرایس (1989) است. گرایس در بررسی برخی نقش نماهای گفتمانی با تبیین مفهوم تضمن قراردادی در کنار تضمن مکالمه ای، به مفهوم پردازی کنش گفتاری غیرمرکزی یا سطح بالاتر در کنار کنش های گفتاری سنتی یا به تعبیر او مرکزی، دست زده است. از منظر او، اغلب عبارات در خدمت اجرای کنش های گفتاری مرکزی هستند، نقش نماهای گفتمانی اطلاعاتی را درباره کنش گفتاری غیرمرکزی یا سطح بالاتر منتقل می کنند. گرایس این عبارات را حاوی تضمن قراردادی می داند. در مقاله حاضر، ابتدا به توصیف خصایص نقش نمای گفتمانی «مگر» در چارچوب خصایص سرنمونی برینتون (1996) و هاینه (2013) برای نقش نماهای گفتمانی پرداخته ایم. سپس توصیفی درزمانی از تحول معنایی این واژه ارایه کرده ایم که حاکی از تحول از معنایی گزاره ای به واژه ای با کارکرد متنی و بیانی در فارسی امروز است. این تحول را در وفاق با تحلیل تراگوت در راستای ذهنی شدگی بیشتر ارزیابی کرده ایم. در وهله بعد، تلاش کرده ایم این نقش نمای گفتمانی را به مثابه کنش گفتاری سطح بالاتر تحلیل کنیم. ما در اینجا نشان داده ایم که «مگر» علاوه بر ایفای نقش اتصالگر (میان دو عنصر متنی یا رمزگذاری ارتباط میان محتوای گزاره ای پاره گفت و بافت مقدم بر خود)، به اجرای یک کنش گفتاری غیرمرکزی با توان منظوری «افاده تقابل» یاری می رساند. نهایتا با توجه به آنکه طبق پیشنهاده سرل (1969)، کنش های گفتاری موضوع شرایط چهارگانه تناسب (اقتضایی) یعنی شرط محتوای گزاره ای، شرایط پیشینی (تمهیدی)، شرط صداقت، و شرط ضروری (ذاتی) هستند، کوشیده ایم نشان دهیم این شرایط برای کنش های گفتاری سطح بالاتر و به طور خاص کنش گفتاری «مگر» چگونه امکان تبیین می یابد.

    کلیدواژگان: نقش نمای گفتمانی، تضمن قراردادی، کنش گفتاری، توان منظوری، شرایط تناسب، دستوری شدگی
|
  • Mahdie Eshaghi *, Gholamhosain Karimi Doustan Pages 1-28
    Rhythmic characteristics of speech based on consonantal and vocalic intervals as well as syllabic intervals vary between speakers of the same language. Nonetheless, the rhythmicity of a speech signal is not solely dependent on the durational variability of phonetic intervals but it is also associated with the variability of the intensity patterns as well. Acoustic parameter of intensity is largely determined by the articulatory behaviors of the speech organs such as lip movement or mouth aperture. Therefore, it is plausible that speaker idiosyncrasy in movement of speech articulators and anatomical differences in individual’s vocal tracts may influence the energy distribution across a speech signal which subsequently leads to the variability in the values of the intensity measures. Using experimental phonetics tools and from an explicitly speaker-specific perspective, the present research attempts to explore potential speaker-specific acoustic parameters of speech rhythm which are extracted from the intensity contours across Persian speakers. This research aims to discover whether intensity-based measures of speech rhythm are able to discriminate between speakers in Persian. Two types of acoustic rhythmic measures based on the mean syllable intensity (stdevM, varcoM, rPVIm, nPVIm) and peak syllable intensity (stdevP, varcoP, rPVIp, nPVIp))  were selected for this study. Speech data from 12 Persian male speakers were recorded non-contemporaneously in laboratory environment on two different occasions separated by one to two weeks. Speech tokens were acoustically measured with PRAAT version 5.2.34 and statistical analyses were carried out with SPSS version 21 and R version 3.3.3. Results of the study indicated that speech rhythm measures based on intensity fluctuations play an important role in between-speaker rhythmic variability. In addition, discriminatory power of intensity-based measures is not affected by the language-dependent characteristics of Persian. The results also showed that the peak syllable intensity measures carry more speaker-specific information compared to the mean syllable intensity measures
    Keywords: Experimental phonetics, intensity-based measures, speaker identification, speech rhythm, between-speaker variability.s
  • Homa Asadi *, Batool Alinezhad Pages 29-49
    Rhythmic characteristics of speech based on consonantal and vocalic intervals as well as syllabic intervals vary between speakers of the same language. Nonetheless, the rhythmicity of a speech signal is not solely dependent on the durational variability of phonetic intervals but it is also associated with the variability of the intensity patterns as well. Acoustic parameter of intensity is largely determined by the articulatory behaviors of the speech organs such as lip movement or mouth aperture. Therefore, it is plausible that speaker idiosyncrasy in movement of speech articulators and anatomical differences in individual’s vocal tracts may influence the energy distribution across a speech signal which subsequently leads to the variability in the values of the intensity measures. Using experimental phonetics tools and from an explicitly speaker-specific perspective, the present research attempts to explore potential speaker-specific acoustic parameters of speech rhythm which are extracted from the intensity contours across Persian speakers. This research aims to discover whether intensity-based measures of speech rhythm are able to discriminate between speakers in Persian. Two types of acoustic rhythmic measures based on the mean syllable intensity (stdevM, varcoM, rPVIm, nPVIm) and peak syllable intensity (stdevP, varcoP, rPVIp, nPVIp))  were selected for this study. Speech data from 12 Persian male speakers were recorded non-contemporaneously in laboratory environment on two different occasions separated by one to two weeks. Speech tokens were acoustically measured with PRAAT version 5.2.34 and statistical analyses were carried out with SPSS version 21 and R version 3.3.3. Results of the study indicated that speech rhythm measures based on intensity fluctuations play an important role in between-speaker rhythmic variability. In addition, discriminatory power of intensity-based measures is not affected by the language-dependent characteristics of Persian. The results also showed that the peak syllable intensity measures carry more speaker-specific information compared to the mean syllable intensity measures
    Keywords: Experimental phonetics, intensity-based measures, speaker identification, speech rhythm, between-speaker variability
  • Ghader Allahweisiazar, Vahid Gholami *, Omid Varzandeh Pages 51-76

    Historical linguistic studies on words lead to the genesis of  clitics. Clitics function like independent words but they are phonologically dependent and in order to be pronounced they attach to neighboring elements. Clitics’ attachment to their hosts can appear in different forms: proclitic, mesoclitic, endoclitics and enclitic. They are very important because clitics are where morphology, syntax, and phonology meet. Mukri Kurdish clitics which are highly mobile can be hosted by different categories including prepositions. Two groups of adpositions are found in Mukri which appear as both preposition and postposition. MacKenzie recognizes two kinds of prepositions in 'Mukri: simple prepositions and absolute forms. The prepositions of the first group occur immediately before a noun (or a noun phrase) and a pronoun which they govern, while the absolute forms which are fewer in number cannot occur before an independent noun, a noun phrase or an independent pronoun and can take only clitics as their complements. Besides the aforementioned ones, compound prepositions and circumpositions are also found in Mukri. Circumpositions can be both simple and complex. Simple circumpositions can take only nominal complements but the complex circumpositions can take both clitics and full forms as their complements. The present article tries to investigate the interaction of different kinds of Mukri adpositons with pronominal clitics using Optimality Theory constraints in Prepositional Phrase (PP). The constraints which play a role in clitic placement within PPs are NonInitial (cli, PP), Integrity (PP) and LeftMost (cli, L, PP). Data analysis against Optimality Theory constraints showed that constraints NonInitial (cli, PP) and Integrity (PP) dominate LeftMost (cli, L, PP). Finally it was concluded that Mukri Kurdish pronominal clitics appear in the second position. The research method of this article is descriptive – analytic and fieldwork. To collect the data the main author’s intuition as the native speaker of Mukri, 20 hours recorded speech, Mukri Kurdish sites and newspapers have been used.

    Keywords: Mukri Kurdish, Pronominal clitics, Adpositions, constraints, Optimality Theory
  • Safa Sadeghi Ashrafi *, Ali Darzi Pages 77-100
    This paper investigates the External Merge position of the floating quantifier “hame” (all) in Persian. Quantifier floating has received two major analyses: stranding analysis and adverbial one. In this paper, the former approach is shown to be more explanatorily justified. The paper provides evidence to indicate that “hame” is adjoined acyclically to the argument DP after the DP moves from its θ-position, along the lines of Boskovic (2004). More specifically, quantifier floating is shown not to be possible from θ-positions. The evidence comes from the prosodic pattern of Persian unmarked sentences as well as the scope interaction of negation and the floating quantifier “hame”. In regard to prosodic pattern of Persian unmarked sentences, main sentence stress has been argued by Kahnemuyipour (2009) to mark the left edge of vP. Floating quantifier is shown to occur before the element bearing main sentence stress in unmarked sentences, so it is claimed to be outside of vP, and therefore outside of the θ-position. As regards the second evidence, i.e. scope interaction, in negative sentences containing floating “hame’ when negation is not focused, ‘hame’ is constantly out of the scope of negation, and this means that in such sentences, neither the floating quantifier nor its copies are within the c-commanding domain of NegP. To put it another way, the base position of the floating quantifier is higher than NegP, which is argued to be between TP and vP. To determine the position of NegP in Persian, evidence is provided from negation in gerund phrases in Persian, and the scope interaction between manner and speaker-oriented adverbs on one hand and between these adverbs and negation on the other. Showing that NegP is located between vP and TP within the scope of “hame”, it is concluded that the External Merge position of quantifier is higher than vP, and therefore is outside the θ-domain.
    Keywords: floating quantifier &ldquo, hame&rdquo, &theta, -position, negation, quantifier scope, scope interaction
  • Vida Sadrolmamaleki * Pages 101-122

    In Persian, much research focuses on the syntax-morphology interface in DM, but research on the syntax-semantics interface is generally absent from DM literature. The aim of this study is to account for possessor raising and figure raising constructions in Persian which demands the review of the distinction between possessor and figure as thematic roles in double object and ditransitive constructions based on Wood and Marantz (2017). By the former, we mean the double object and to-dative expression of transfer of possession and by the latter, we mean ditransitive predicates that select for a locatume argument and a location argument. If i* combines with DP, it projects a D*P and takes a DP specifier. If i* combines with pP, it projects a p*P and takes a DP specifier. Semantically i* assigns to the DP specifier the theta-role of possessor and figure respectively. They involve one structure, varying in terms of what vP takes as a complement. The thematic interpretation is derived by interpretive rules defined on the syntactic structure and is constrained by “Full Interpretation”. Therefore, the syntactic properties are derived from structural environment and conceptual content of roots. We dealt with possessor raising and figure raising in this paper. Possessor raising generates two other kinds of thematic dependencies, including clausal possession and change-of-state vPs. Figure raising requires the considerations of natural reflexive vPs in ditransitive constructions and their corresponding inchoatives. The interpretation of an external argument depends on a theta-role introduced somewhere lower in the structure. Figure raising involves an external argument that bears a figure role introduced inside a lower pP; clausal possession involves an external or applied argument bearing a possessor role introduced inside a lower DP. This also requires the consideration of change-of-state semantics. The basic structure of a change-of-state vPs involves one v head which takes a DP complement. Possessor raising construction combines properties of both clausal possession and change-of-state semantics.

    Keywords: change-of-state vPs, clausal possession, interpretive semantics, figure raising, natural reflexive vPs, possessor raising
  • Shahin Shirzadi, Mohammad Amouzadeh *, Seyed Alo Kalantari, Vali Rezai Pages 123-146

    Discourse marker is a functional-pragmatic category, not affecting truth conditions of the sentence. These linguistic elements encode procedural rather than representative or propositional meanings. Discourse markers have been the subject of increasing attention in recent years, and have been investigated in different theoretical frameworks. Among the vast variety of approaches toward interpreting the role of discourse markers, one major approach is rooted in Grice's suggestion. By elaborating the concept of conventional implicature along the previously well-known concept of conversational implicature, Grice (1989) treats some discourse markers as being instances of the former. He also conceptualized the concept of non-central or higher-level speech acts to account for the contribution of these discourse markers to the meaning of their host sentence. In this article, we will initially describe the characteristics of the discourse marker "magar" (‘unless’/’but’) in terms of prototypical characteristics of discourse markers proposed by Brinton (1996) and Heine (2013). We then present a diachronic exposition of its semantic development from having a propositional meaning to a word with a textual and expressive function in contemporary Persian. This explanation is in accordance with Traugott’s (1986) analysis of semantic change toward more subjectification. Ultimately, we have applied a Gricean interpretation to this Persian discourse marker, as a higher-level speech act. It is argued that "magar" (‘unless’/’but), in addition to its function as a connective element (which connects two textual units or encrypts the connection between the propositional content of an utterance and its previous context), can help with the performance of a non-central speech act with the illocutionary force of indicating opposition. Given the fact that speech acts, in Searl's terms, are the subject of the quadruple felicity conditions, namely Preparatory, Sincerity, Propositional content and Essential conditions we have shown how these conditions can be actualized (or applied) when it comes to higher-level speech acts.

    Keywords: Discourse marker, Conventional Implicature, speech act, illocutionary force, Felicity Conditions, grammaticalization